Marcel Couwenberg - Maco Design - FOTO Eindhovens Dagblad

Het Eindhovens Dagblad schreef een artikel over onze stalen deuren en onze weg naar we we nu staan. Een mooi artikel dat we natuurlijk graag delen!

BIANCA KUIJPERS – 10 februari 2021 – foto: Kees Martens DCI MEDIA

Succes met zwart staal in topinterieur

Marcel Couwenberg begon er toevallig mee. Nu staan zijn zwarte stalen deuren in woonbladen en werkt hij samen met grote namen als interieur- en meubelontwerper Piet Boon. Marcel Couwenberg begon in 2014 vanuit de boerderij van zijn ouders naast zijn baan met tuintafels en later plantenbakken van staal en hout onder de naam Maco Design. Nog later kwamen binnenmeubels en liep de hobby van de Veldhovenaar steeds meer uit de hand.
Inmiddels hebben verschillende huizen en bedrijven de stalen deuren uit zijn werkplaats in huis, zoals restaurant Lovano in Oerle en het bezoekerscentrum op landgoed Wellenseind in Lage Mierde. Hij maakt ze samen met drie medewerkers, onder wie zijn vader. Het liefst op maat. “Ze zeggen wel eens dat ik kritisch ben, maar ik vind het heel moeilijk als er iets gemaakt is en ik zie dat het mooier had gekund. Kwaliteit is gewoon belangrijk voor me.”
Bezoekerscentrum voor Anker stalen deuren - Maco Design

“In 2016 maakte ik geloof ik de eerste binnendeur. Ik zette de stap van het vertrouwde meubels maken in de werkplaats naar iets waar wel wat meer bij komt kijken: inmeten, montage op locatie. Toen de vraag toenam hebben we de deuren last-minute aan onze brochure en website toegevoegd. Vanaf dat moment ging het snel.”

Couwenberg werkt zowel voor lokale aannemers als grote opdrachtgevers. De Veldhovense interieurarchitect Medie Janssen vraagt hem regelmatig én hij mocht voor 3M in de VS werken. Uit een opdracht voor het kantoorpand van het Veldhovense
bouwbedrijf BMV kwam een opdracht voor restaurant Mister Sister in Eindhoven voort. Een van de investeerders daar wilde per se Couwenbergs deuren voor een ander project van hem, een kantoorruimte in Oostzaan. Interieur-en meubelontwerper Piet Boon was bij het ontwerp van dat pand betrokken en zag Couwenbergs deuren.

“Hij benaderde me toen vanwege onze kwaliteit. Dat was voor mij echt een compliment, omdat hij in het hogere
segment zit. Dat deed me inzien dat ik op de juiste weg zat.” Ook 3M kwam per toeval bij de Veldhovenaar uit. Een man die de leiding had over de inrichting van het 3M designcenter in Minnesota had eens aan een door Couwenberg gemaakte tafel gezeten bij een bedrijf in Eindhoven.

Hij belde de eigenaar van dat bedrijf om in contact te komen. Zo gingen de tafels uit Veldhoven als bouwpakket naar de VS, samen met stoelen van Piet Hein Eek. “Mensen vragen wel eens of ik niet bang ben dat zwart staal uit raakt. Dan is er wel weer iets anders. Mensen vragen al om andere kleuren, zo is champagne in. Ook maken we overkappingen of vrijstaande buitenverblijven dicht met schuif- of vouwwanden met zwart staal.”

Deel dit bericht

Dronevideo Nieuwbouw Maco Design - startbeeld2

Dronevideo nieuwe locatie

Dronevideo nieuwbouw Maco Design Op dit moment is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in volle gang! We gaan ons vestigen op bedrijventerrein het Zandven

Rood-Wit Veldhoven

Onze toppers voorzien van nieuwe trainingspakken. Wedstrijd gewonnen! Trots op onze jongens! ⚽️

Onze onmisbare hulp!

Al 40 jaar ervaring in de metaal wereld en nog steeds een helpende hand bij Maco Design. Harry Couwenberg werkt al even niet meer in

Stalen plantenbakken bij Maco-Design

Bent u op zoek naar een echte eyecatcher voor in uw tuin of op uw terras? Bij ons koopt u handgemaakte stalen plantenbakken van hoogstaande