Cortenstaal

Maco Design

Cortenstaal tuinaccessoires

Cortenstalen bloembak, vuurschaal, plantenbak, tuinhaard, borderrand, tuinverlichting, kunstwerken en andere moderne tuinaccessoires van cortenstaal geven uw tuin een robuust karakter. Tuinornamenten van cortenstaal zijn bijzonder en exclusief, omdat cortenstaal vrijwel in geen enkel tuincentrum wordt verkocht.

Toont alle 13 resultaten

Cortenstaal van Maco Design: Met de hand en op maat gemaakt.

Exclusief en duurzaam

Cortenstaal roest wel, maar behoudt zijn kwaliteit in tegenstelling tot andere metalen in de natuur. De bovenste roestlaag is zo dicht dat het zichzelf beschermt tegen doorroesten. Met een bloembak, vuurschaal of andere tuinaccessoires van cortenstaal haalt u iets exclusiefs in uw tuin waar u lange tijd van geniet.

Voordelen

Het materiaal is net zo sterk als roestvrij staal. De roest op cortenstaal geeft uw tuin een wat ruiger en robuust karakter. De oranjebruine kleur is een natuurlijk element dat vrijwel in elke tuin tot zijn recht komt. De uitstraling van cortenstaal leent zich perfect om een tuin te verfraaien met strak design en kunstzinnige accenten.

Op maat gemaakt

Naast de tuinaccessoires in onze webshop maken wij uw cortenstalen bakken en andere tuinaccessoires graag op maat.
  • Bloembakken
  • Plantenbakken
  • Tuinhaarden
  • Border of borderranden
  • Kantopsluitingen
  • Tuinverlichting
  • Houtopslag
  • Zuilen
  • Vuurschalen
  • Kunstzinnige ornamenten

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een legering van koper, fosfor, nikkel, chroom en silicium. De sterkte van dit materiaal is vergelijkbaar met roestvrij staal, maar heeft een schitterend opvallend kenmerk, de oranje bruine roestkleur.

Is cortenstaal geschikt voor mijn tuin?

Cortenstaal is voor vrijwel elke tuin geschikt, omdat het natuurlijke kleuren bevat die iets toevoegen. De tuin is uw stukje natuur waar cortenstaal zeker in past. Er zijn bakken met of zonder bodem. Voor plaatsing in je tuin kies je voor een exemplaar zonder bodem en voor het terras kies je er een met bodem.

Hoe onderhoud je cortenstaal?

Cortenstaal heeft geen onderhoud nodig. Wel geven wij het advies om wat kleine voorzorgsmaatregelen te treffen als u cortenstalen tuinaccessoires plaatst in uw tuin. Tuinaccessoirres van cortenstaal worden in de meeste gevallen zonder roest verkocht. De voorwerpen zijn nog donker. Door weersinvloeden en vochtigheid roest cortenstaal en creëert het voor zichzelf een natuurlijke beschermingslaag. Tijdens dit proces kan de bak roestwater afgeven.

Tips voor cortenstaal

Om het verkrijgen van de oranjebruine roestkleur te versnellen adviseren wij u regelmatig de plantenspuit te gebruiken. U spuit uw cortenstalen tuinaccessoire in met een mengsel van zout en water. Daarmee versnelt u het roestproces.

Als u tuinaccessoires van cortenstaal in uw tuin plaatst, adviseren wij u rekening te houden met mogelijk lekkend roestwater. Als de dichte roestlaag eenmaal op het cortenstaal zit, geeft het geen roestwater meer af. Het roestproces duurt maximaal anderhalf jaar, afhankelijk van het weer en waar de bak staat.