Onderhoud

Maco Design

Beste bezoeker.
Wegens aanhoudende drukte met stalen deuren hebben we besloten ons te richten op de deuren. Het bestellen van de onderhoudsproducten is daarom niet meer mogelijk.

ONDERHOUD

Tuinmeubilair, buitenhaarden, plantenbakken en tuinaccessoires verdienen het nodige onderhoud. Met name hout is gevoelig voor wisselingen in het weer. Elke houtsoort reageert ook anders; daarom is een onderhoudsbeurt geen overbodige luxe.

Wij bieden u diverse producten met betrekking tot het onderhoud van uw houten meubels. Bij twijfel of vragen, neemt u geheel vrijblijvend contact op voor onderhoudsadvies.

Geniet langer van uw tuinmeubilair en accessoires

Onderhoud

Het onderhoud van houten meubels vergt slechts een grondige schoonmaak om vuil en stof van het hout te verwijderen.

Onbewerkt hout reinigen met groene zeep

Voor onbewerkt hout in zijn puurste vorm is schoonmaken met lauw water en groene zeep voldoende. Wij adviseren u het water eerst te koken, zo verwijdert u kalk en lot de zeep beter op. Als het water lauw is, poetst u met een ruwe borstel vuil en stofresten eenvoudig weg.

Regelmaat van onderhoud

Bij schoonmaakbeurt van één keer per maand heeft u langer plezier van uw houten meubilair. Een regelmatige schoonmaakbeurt bouwt na verloop van tijd een zeepgehalte op in het hout wat ervoor zorgt dat uw meubelstuk op de lange termijn minder vaak een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Bewerkt hout onderhouden

Bewerkt hout met beits, wash of lak heeft een specifieke behandeling nodig, wilt u lang genieten van uw meubelstuk.

Hoe vaak onderhouden?

In tegenstelling tot onbewerkt hout heeft bewerkt hout minder vaak een onderhoudsbeurt nodig. Afhankelijk van de houtsoort, de gebruiksintensiteit en het weer wisselt dit ook nog eens sterk tussen een binnen- en buitenmeubel.

Onderhouden van tuinmeubelen

Voor bewerkt hout dat buiten staat adviseren wij een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Voor specifiek onderhoud van de diverse houtsoorten verwijzen wij u naar de producten waar ons onderhoudsadvies staat omschreven.