Onderhoudsvrije tuintafel

Dan is een tuintafel van Maco-Design met een onderstel van verzinkt staal, in combinatie met steigerhout of hardhout, de oplossing voor u!

Tuintafels met een verzinkt stalen onderstel kunt u het gehele jaar buiten laten staan. Het verzinkte staal heeft geen onderhoud nodig. Het tafelframe roest niet en is dus uitermate geschikt als u een onderhoudsvrije tuintafel zoekt. Wat u zich dan alleen nog even moet afvragen is of een steigerhouten blad of een hardhouten blad beter in uw tuin past.

Maar wat is het verschil eigenlijk?

Gebruikt steigerhout is vuren of grenenhout dat echt gebruikt is op steigers in de bouw. Omdat de steigerplanken door weer en wind zijn gebruikt , heeft het hout een mooie natuurlijke grijze en verweerde kleur gekregen. Door de cementresten en andere stoffen die gebruikt zijn tijdens de bouw, heeft het hout al een soort van impregnatie gekregen waardoor de planken lang  mooi van kleur blijven. Steigerhout is minder duurzaam dan hardhout. Maar het verzinkt stalen onderstel  zorgt ervoor dat de planken, na een fikse regenbui,  goed kunnen drogen, waardoor het hout lang zal meegaan. Bij tafels met houten poten zullen de poten snel gaan rotten. Dit komt doordat deze na een regenbui nog lang “nat” blijven staan en daardoor niet snel kunnen drogen. Een verzinkt stalen onderstel zorgt dus ook hier voor duurzaamheid.

Het door ons gebruikte hardhout is zeer duurzaam. Een tafel met verzinkt stalen onderstel in combinatie met een blad van hardhouten planken zal over 20 jaar nog prachtig in uw tuin staan. En dat zonder onderhoud!  De hardhouten tafelbladen zijn wel duurder in aanschaf dan de steigerhouten variant.

Maar uiteraard blijft het een persoonlijke keuze, want beide houtsoorten geven een hele andere uitstraling aan de tafel!

Wij bieden behalve duurzame tuintafels ook andere producten aan met dezelfde verzinkte stalen kenmerken, zodat u dezelfde stijl in uw hele tuin door kunt voeren. Denk hierbij aan bijpassende bankjes, plantenbakken, haardhoutopslag enzovoort.

Mocht u zelf een idee hebben en dat graag op maat willen laten maken om uw tuin nog mooier te maken dan is dat bij ons allemaal mogelijk.

Deel dit bericht

Marcel Couwenberg - Maco Design - FOTO Eindhovens Dagblad

Eindhovens Dagblad bij Maco Design

Het Eindhovens Dagblad schreef een artikel over onze stalen deuren en onze weg naar we we nu staan. Een mooi artikel dat we natuurlijk graag

Dronevideo Nieuwbouw Maco Design - startbeeld2

Dronevideo nieuwe locatie

Dronevideo nieuwbouw Maco Design Op dit moment is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in volle gang! We gaan ons vestigen op bedrijventerrein het Zandven

Rood-Wit Veldhoven

Onze toppers voorzien van nieuwe trainingspakken. Wedstrijd gewonnen! Trots op onze jongens! ⚽️

Onze onmisbare hulp!

Al 40 jaar ervaring in de metaal wereld en nog steeds een helpende hand bij Maco Design. Harry Couwenberg werkt al even niet meer in

Stalen plantenbakken bij Maco-Design

Bent u op zoek naar een echte eyecatcher voor in uw tuin of op uw terras? Bij ons koopt u handgemaakte stalen plantenbakken van hoogstaande