Maco Design is gesloten i.v.m. de bouwvak. Wij zijn vanaf 22 augustus weer bereikbaar.

cortenstaal header desktop maco design

Cortenstaal tuinaccessoires

De pracht van roest

Cortenstalen bloembakken, vuurschalen, tafels en andere moderne tuinaccessoires van cortenstaal geven uw tuin een opvallende toevoeging dat bijdraagt aan het karakter. Onze tuinornamenten van cortenstaal zijn bijzonder en exclusief gemaakt in eigen productie. Cortenstaal wordt alleen maar mooier dankzij de weersinvloeden en is praktisch onverwoestbaar.

Cortenstaal van Maco Design

Exclusief en duurzaam, met de hand gemaakt
Cortenstaal roest. Die roest is juist wat Cortenstaal de uitstraling geeft. Corten behoudt zijn kwaliteit in tegenstelling tot andere metalen in de natuur. De bovenste roestlaag is zo dicht dat het zichzelf beschermt tegen doorroesten. Met een bloembak, vuurschaal of andere tuinaccessoires van cortenstaal haalt u iets exclusiefs in uw tuin waar u lange tijd van geniet.

Wat zijn de voordelen van Cortenstaal?

Cortenstaal is net zo sterk als roestvrij staal. De roest op cortenstaal geeft uw tuin een wat ruiger en robuust karakter. De oranjebruine kleur is een natuurlijk element dat vrijwel in elke tuin tot zijn recht komt. De uitstraling van cortenstaal leent zich perfect om een tuin te verfraaien met strak design en kunstzinnige accenten.

Kunnen jullie ook Cortenstaal producten op maat maken?

Hoewel wij ons zijn gaan specialiseren in high-end stalen deuren. Heeft Cortenstaal altijd een plekje in onze lijst van meest favoriete metaalbewerkingen gehouden.

Naast de tuinaccessoires in onze webshop kunt u ons benaderen voor cortenstalen bakken en andere tuinaccessoires die u op maat wilt laten maken. Denk hierbij aan:

 • Bloembakken
 • Plantenbakken
 • Tuinhaarden
 • Border of borderranden
 • Kantopsluitingen
 • Tuinverlichting
 • Houtopslag
 • Zuilen
 • Vuurschalen
 • Kunstzinnige ornamenten
 • .

Wegens ons drukke schema nemen we niet ieder werk meer aan, u kunt ons dus het beste een aanvraag sturen voor uw cortenstaal project. Zodat wij kunnen beoordelen of we het uit kunnen voeren volgens onze kwaliteitsnormen.

Wat is cortenstaal precies?

Cortenstaal is een legering van koper, fosfor, nikkel, chroom en silicium. De sterkte van dit materiaal is vergelijkbaar met roestvrij staal, maar heeft een schitterend opvallend kenmerk, de oranje bruine roestkleur.

Hoe cortenstaal onderhouden?

Tips voor cortenstaal

Om het verkrijgen van de oranjebruine roestkleur te versnellen adviseren wij u regelmatig de plantenspuit te gebruiken. U spuit uw cortenstalen tuinaccessoires in met een mengsel van zout en water. Daarmee versnelt u het roestproces.

Als u tuinaccessoires van cortenstaal in uw tuin plaatst, adviseren wij u rekening te houden met mogelijk lekkend roestwater. Als de dichte roestlaag eenmaal op het cortenstaal zit, geeft het geen roestwater meer af. Het roestproces duurt maximaal anderhalf jaar, afhankelijk van het weer en waar de bak staat.